Magyar Mezőgazdaság – Válibor: Kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerek

Magyar Mezőgazdaság – Válibor: Kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerek

„A vendéglátás iránti szeretet mindig meghatározta Váli Péter életét, már gyerekként is érdekelte a gasztronómia világa. Tízéves korában már egy olyan helyről álmodott, ahol ő alkothatja meg az ételeket, ezekhez ő válogatja össze a piacon a friss nyersalapanyagokat és mindezt a saját szőlőbirtokán termelt boraival fogja tálalni. Az álma végül a nagymamájától Badacsonyörsön örökölt másfél hektár területtel vált valóra, amit 1999-től kezdve a lehetőségeihez képest mindig egy kicsit kibővített. Azóta pedig évről évre azon dolgozik, hogy a vendégei is ugyanannyira szeressenek itt lenni, mint ő és családja. Mára eljutott arra a szintre, hogy közel 10 hektáron organikusan gazdálkodik és a borászat közvetlen közelében akár 24 fő részére szállást is tud biztosítani. Elmondása szerint mindig fontosnak tartotta, hogy olyan borokat készítsen, amiket ő is szíven fogyasztana. Váli Péter a 2006-os évjárattal került először a piacra, hiszen akkorra értette meg a területeit, illetve kialakult az a borkészítési technológia, amit szeretne alkalmazni. Portfoliójának zömét a fehér borok adják, de Kékfrankos, Pinot noir, valamint Syrah fajtákból is kiváló vörösborokat készít.” – olvasható a Magyar Mezőgazdaságban a birtokunkról megjelent cikkben.

A Váli Birtokról szóló teljes írás a Magyar Mezőgazdaság oldalán olvasható. 

Kapcsolat