Különleges Sajt és Bor hétvége a Váli Birtokon

Folytatva az elmúlt évek hagyományát ismét megrendezzük 2025. március 14. - március 16. között a nagysikerű Sajt és Bor hétvégét a Váli Birtokon Badacsonyörsön, amelyre szeretettel várjuk kedves vendégeinket. A hétvégi program keretén belül Magyarország egyik legismertebb és legjobb sajtmestere, Az Év Sajttermelője címet kétszer elnyerő Sándor Tamás barátunk látogat el hozzánk és Váli Péterrel közösen kiváló sajtokat és borokat mutatnak be, mindezt jó hangulatban és izgalmas fogások kíséretében.
"Összhangban a természettel" - sajt és gasztronómia TAVASZ a Váli Birtokon
A tavasz érkezésével ellátogat hozzánk a Bükkből Magyarország egyik leghíresebb sajtkészítője, Sándor Tamás, hogy a birtok konyháján együtt bemutassunk egy igazi tavaszi sajt és gasztronómiai napot. (vacsoraestet). Ahogy nyílik a természet, zsendülnek a zöldek, kezdődik a vegetáció, úgy alkalmazkodik ehhez a termelői konyha is, ahol ezen a napon friss zöldfűszerekkel ízesített zsendicét, krémes finom friss sajtokat és hozzáillő kiváló Váli borokat kóstolunk. Természetesen érlelt és nemespenészes sajtokat is fogunk kóstolni. A konyha vacsora fogásait a friss sajtoktól az érlelt és nemespenészes sajtokig használja alapanyagként.
Sándor Tamás, Magyarország egyik legjobb sajtmestere
Sándor Tamás, Magyarország egyik legismertebb és legjobb sajtmestere, akinek kétszer ítélték oda Az Év Sajttermelője címet, 2005-ben alapította sajtkészítő családi vállalkozását, mely Mónosbélben található a Bükk-hegységben Eger és Szilvásvárad között lévő kis faluban. A nemzetközileg is elismert sajtmester célja már kezdettől fogva a legmagasabb minőség előállítása, illetve a régi idők sajtkultúrájának folytatása, amivel a magyar gasztronómiát és étkezési szokásokat szeretné gazdagítani. A magyar sajtok koronázatlan királya termékeit a hegyvidéki sajtmanufaktúrájában saját termelésű kecsketejből és az üzemhez tartozó hegyvidéki, 300-400 méter magasan legelő magyartarka tehéntejből készíti.
A vállalkozás létrejöttét megelőzően Sándor Tamás hosszú éveken keresztül Európa több országában dolgozott, a gasztronómia, valamint az élelmiszeripari területen. Fiatal szakácsként francia és svájci éttermekben szerzett tapasztalatot, majd évekig Svájc több kantonjában magyar gasztronómiát bemutató heteken, ezt követően séfhelyettesként egy észak-olaszországi hotelben. A kint szerezett tapasztalatai nagyban hozzájárultak a szakmabeli irányváltáshoz, majd hazatérve úgy döntött, hogy a Bükkben létrehozza Magyarország egyik, ha nem a legkiválóbb sajtmanufaktúráját. Az óriási tapasztalattal rendelkező Sándor Tamás kiváló termékei számos elismert hazai delikáteszben, szállodában és étteremben kaphatóak, de évek óta szoros együttműködés fűzi a mi pincészetünkhöz, hiszen Váli Péterrel közel 10 éves jó barátságban van. Sándor Tamás, akárcsak Váli Péter, hiszi és vallja, hogy csak kiváló minőségű alapanyagból, a teljes folyamot gondosan végigkísérve, értő kezek alatt lesz igazán jó az eredmény.
Mi várható a 2025. március 14. - március 16. közötti Sajt és Bor hétvégén?
Mint minden évben idén is garantált a jó hangulat, mindez kiváló Sándor Tamás sajtok és Váli borok kíséretében. Remek alkalom nyílik a vendégek számára kipróbálni milyen izgalmasan illeszkednek egymáshoz a különféle sajtok a badacsonyi borokhoz, közben Sándor Tamás a sajtokról, ezeknek készítéséről és élettani hatásairól mesél, Váli Péter pedig a hozzájuk társított saját borairól. A hétvégi program keretében ízletes fogások kerülnek bemutatásra, vasárnap pedig minden vendég számára alkalom nyílik kedvezményes áron vásárolni Sándor Tamás sajtokat és természetesen finom Váli borokat.
A Sajt és Bor hétvégi csomag tartalma:
Szállás 2 éjszaka
Érkezéskor fogadóital
Péntek este fogadó vacsora: főétel és desszert 2 pohár borral, szódával, mentes ásványvízzel
Szombaton a gazdag reggelit követően túra a Tóti-hegy csúcsára Salföld érintésével és az Ágyús dűlőhöz
Könnyű ebéd: leves és desszert 2 pohár borral, szódával, mentes ásványvízzel
Szombat este: sajtvacsora vertikális kóstolóval
Vasárnap: bőséges reggeli
A csomag ára: 75.000 Ft/fő + Idegenforgalmi adó (500 Ft/fő/éj - a helyszínen fizetendő.)
Foglalás és további információ:
Email: kezmuvesbor@gmail.com
Telefon: +36 30 090 3161, +36 30 940 5232