Boraink
Hogy készül a híres badacsonyi bor?
Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony legfestőibb táján
Nagy figyelmet fordítok a puttonyos feldolgozásra, a kíméletes kézi munkára. A kezdetekkor minden munkát a magam örömére végeztem, az alkotási vágyam kielégítésére. Aztán, a telepített szőlők gyarapodásával, a befektetett munkamennyiség növekedésével, a ráfordított pénzösszegek arányában egy új célt is kitűztem: legalább a pénzügyi nullszaldót el kell érnem a boraim értékesítése révén.
Hosszú távú terveimben is szeretném a szőlőbirtokot megtartani kisbirtoknak - kíméletes módszerekkel dolgozni, kézműves borokat készíteni. Ugyanakkor bízom abban, hogy nagyobb közönségnek is megtetszik az a stílus, ami megjelenik műveimben: megtartani a bort olyannak, amilyennek születik. Bővebben a
vendégház Badacsony szolgáltatásunkról.
Nincs sem kémia, sem mesterséges anyagok hozzáadása. Odaillő szőlőfajtákból, hozzáértő fürtritkítással, kíméletes metszéssel készülnek a klasszikus, a Balaton-felvidékre jellemző borok. E borokról oly híres a
Badacsony. Hosszútávú tervem egy maximum 5 hektáros
borászat létrehozása, a mai birtokbor szerkezet megtartásával.