Elmúltál e 18 éves?

Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony szívében

Magunkról

A mi történetünk - Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony szívében

Élet a Badacsony festői tájain 4

Magamról

A szőlők és a borok olyanok, mint a drágakövek. Az egyetlen Egy jelenései.

- Hamvas Béla: A bor filozófiája

"Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében"

Váli Péter vagyok. Gyerekkoromtól a gasztronómia világában élek. Már tízévesen saját étteremről álmodtam, ahol én alkothatom meg az ételeket, azokhoz én válogatom össze a piacon a friss nyersanyagokat...

Régi álmom a szőlőbirtok is: az itt termelt boraimat az étteremben az általam kreált ételeimmel tudnám kínálni! Már gyermekként is vonzott az alkotás öröme. Szenvedélyesen örültem azoknak a pillanatoknak, amikor a sok munka gyümölcseként megjelent a bor! A borászat iránti érdeklődésem megmaradt, sőt a középiskolás és főiskolás éveimben tovább erősödött - hiszen tanulmányaimat is a gasztronómia témakörében végeztem.

Életem a Badacsony, a bor és a borkóstolás művészete.

Élet és borkóstolás a Badacsony festői tájain

2000-ben alapítottam meg szőlőbirtokomat Badacsonyörsön, a Badacsony szívében, a borkóstolás hazájában. Részben nagyszülői örökségből, részben a hozzávásárolt környező földterületekből állt össze a mai 5 hektáros terület. A 150 méter magasan fekvő, dús barna erdőtalajjal borított, csodálatos panorámájú telek szerelem volt első látásra! Az egyedi, különleges, déli fekvésű terület Kisörshegyen, a Major feletti dűlőben található. A korábban itt lévő szőlőket rekonstruáltuk, részben újjátelepítettük. Az évek alatt igazi birtok alakult itt ki. Minden, a bor készítéséhez kellő folyamat helyben történik, ezt szolgálja a terület közepén kialakított pince is.

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 3

Boraink nagy figyelemmel készülnek

Szeretettel várjuk Vendégeinket! Szállás és borkóstoló.

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 4
Borkóstolás, borrendelés és szállás, Badacsony

Boraink

Hogy készül a híres badacsonyi bor?

Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony legfestőibb táján

Nagy figyelmet fordítok a puttonyos feldolgozásra, a kíméletes kézi munkára. A kezdetekkor minden munkát a magam örömére végeztem, az alkotási vágyam kielégítésére. Aztán, a telepített szőlők gyarapodásával, a befektetett munkamennyiség növekedésével, a ráfordított pénzösszegek arányában egy új célt is kitűztem: legalább a pénzügyi nullszaldót el kell érnem a boraim értékesítése révén.

Hosszú távú terveimben is szeretném a szőlőbirtokot megtartani kisbirtoknak - kíméletes módszerekkel dolgozni, kézműves borokat készíteni. Ugyanakkor bízom abban, hogy nagyobb közönségnek is megtetszik az a stílus, ami megjelenik műveimben: megtartani a bort olyannak, amilyennek születik. Bővebben a vendégház Badacsony szolgáltatásunkról.

Nincs sem kémia, sem mesterséges anyagok hozzáadása. Odaillő szőlőfajtákból, hozzáértő fürtritkítással, kíméletes metszéssel készülnek a klasszikus, a Balaton-felvidékre jellemző borok. E borokról oly híres a Badacsony. Hosszútávú tervem egy maximum 5 hektáros borászat létrehozása, a mai birtokbor szerkezet megtartásával.

Köszönöm!

Köszönettel tartozom..

A badacsonyi borok értékesítésében, és a balatoni borkóstolók megszervezésében nagy segítségem feleségem, Váli Bogi. Bármelyik elérhetőségünkön örömmel áll a badacsonyi borok és borkóstolók kedvelőinek rendelkezésére. 
Borkóstolás, borrendelés, borvacsora Balaton program, és szállás a Badacsony szívében

Kapcsolat
Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony szívében

Badacsonyi borok

és borkóstolók

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 5