Elmúltál e 18 éves?

Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
Borkóstolás, borrendelés, szállás a Badacsony legszebb pontján

Borkóstolás

Borkóstolás és más badacsonyi programjaink

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 6

Borkóstolás és a Badacsony ízei

Örömmel látjuk vendégül a badacsonyi borok iránt érdeklődőket borkóstolóinkra is. Továbbgondolva a lehetőségeket, a témában háromféle borkóstolás programot is kínálunk. A hagyományos borbemutató mellett - gyakorló gasztronómusokként - kulináris élményekkel is csábítjuk a borok, a borkóstolás kedvelőit. Töltsön néhány órát a Badcsony legfestőibb táján.
Borkóstolás és borrendelés, igény esetén szállás lehetőség.

Az első programban 6-8 féle bort, kemencében sült házi kenyeret kóstolhatnak vendégeink 2900 Ft-ért. időtartam: 2 óra a Badcsony legfestőibb táján. Borkóstolás és borrendelés, igény esetén szállás lehetőség.

A második programban 6-8 féle bort, kóstolhatnak a vendégek, a környékbeli őstermelőktől vásárolt és házi készítésű hidegtállal. 5500 Ft időtartam: 2-3 óra.

A harmadik programban 8-10 féle bor, helyi őstermelőktől vásárolt és házi készítésű alapanyagokból készített hidegtál és kemencés vagy bográcsban készített étel szerepel a kínálatban 7500 Ft-os áron. Időtartam 4 óra.

A negyedik program tartalmaz szintén 8-10 féle bort, helyi őstermelőktől vásárolt és házi készítésű hidegtálat, kemencés ételt és házilag készített süteményt vagy desszertet. 7900 Ft-ért. Időtartam 5 óra.

Hol jelentkezhet kóstolóra?

Váli Bogi és Váli Péter
vali.peter@valibor.hu
+3630 9405232
+3630 6383321

Vagy Rendelés / Foglalás menüpontunk használatával!

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 8

A borvidék

Borkóstolás és borrendelés, igény esetén szállás lehetőség a Badacsony világában

A Balaton északi partján a borkészítés a római időkig vezethető vissza. A tó medrébe félszigetként beékelődő Badacsonyt már évszázadokkal ezelőtt is hazánk legszebb tájaként mutatták be írók és költők ugyanúgy, mint festőművészek. A szépséges táj története a kezdetektől összefonódott a szőlőműveléssel és a bortermeléssel.

A római kor óta virágzó szőlőkultúra igazán a XVIII. századtól tette Badacsonyt ismertté. Az itteni bortermelők megérdemelten váltak kedveltté és népszerűvé. Boraik magukban hordozzák a bőséges balatoni napsütés, a sajátos mikroklíma és a bazaltos talaj adta íz- és illatvilágukat, semmi mással össze nem téveszthető jegyeket felmutatva.

A borkészítés és borivás kultúrája, összekapcsolódva a Balaton közelségével és a hegyről nyíló páratlan kilátással, jelentős idegenforgalmi vonzerővel is bír. A turisztikai szereplők és a borkultúra egymást erősítő tevékenységei mára már milliós tömegeket csábítanak minden évben a Badacsony térségébe.

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében.

Rendelés / Foglalás

Pincénk, ahonnan a borkóstolás indul

Pincénk, a badacsonyörsi Váli-birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.

Terület: Tengerszint feletti magasság:150 m, fekvése: déli, 2 hektáronon 7500 szőlőtőke. Keletről az Örsi-hegy, nyugatról a Gulácsi-hegy, északról a Tóti-hegy határolja és védi.
Talaj: A magas üledéktartalmú, vulkanikus lávaköveket tartalmazó Pannon homokot 1.5 méter vastag barna erdőtalaj borítja.

Borrendelés, szállás a Badacsony szívében, valamint borkóstoló Balaton programok !

Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony szívében 1

Látnivalók, a Badacsony élete

A birtokomról nyíló panoráma felejthetetlen élménnyel gazdagítja a hozzánk látogatókat. A Badacsony emellett számtalan egyéb látnivalót kínál. A páratlanul gazdag növény- és állatvilág, az egyedülálló domborzati adottságok, a Balaton szépsége különleges egységgé ötvöződik. Dús választékban kínál turisztikai célpontokat is a környék: várromok, templomromok, kastélyok és kúriák, a falusi népi építészet emlékeinek garmadája látogatható végig egy kiadós sétával. A szigligeti és a csobánci várrom, a szentgyörgy-hegyi pazarul gazdag barokk Tarányi-pince és Lengyel-kápolna, a szigligeti kastély és udvarház, a gazdag népi oromdíszekkel ékes Szabó Flórián-féle pince a szigligeti Rókarántón, a szőlőhegyi kápolnák (Csobánc, Kisapáti-raposkai-hegy, Badacsonylábdi), a faragott útszéli keresztek, a templomromok (csobáncszegi, szigliget-avasi, káptalantóti-sabar-hegyi), a méltóságteljes Szegedy Róza ház a Badacsonyon, a magyar múlt megannyi becses emléke, és a védett terület látnivalója. Ugyanígy megszemlélhetőek a közeli bazaltkúpok: a cukorsüveg formájú gulácsi-hegy, a Tóti-hegy, a Hegyesd és a szigligeti Várhegy festői kúpjai, valamint ne feledkezzünk meg a hajóutak, vitorlástúrák lehetőségéről sem!
Borkóstolás, borrendelés és szállás a Badacsony szívében!

Borkóstolás, borrendelés és szállás Badacsony szívében 10